Dodejte svému tělu tekutiny a vitamíny v podobě zdravého nápoje

Pokud nemáte čas na konzumaci správného množství ovoce a zeleniny během celého dne, můžete si jednoduše poradit. Vezměte si mixér a požadované množství si namixujte do lahodného nápoje, tak bude konzumace daleko snazší a navíc si ho opravdu vychutnáte .
zelený nápoj
Svůj nápoj si však můžete i různě dochutit nejrůznějšími dobrotami, aby pro vás nebyl dennodenně stejný. Jak již bylo řečeno, tak základem smoothie je rozmixované syrové ovoce a zelenina, dokonce to můžete i kombinovat různě dohromady. Dále se do nápoje může přidat i voda (pokud je ovoce příliš husté), samozřejmě led anebo mléčné výrobky, jako je mléko či bílý jogurt.
smoothies z ovoce
Také je možnost si nápoj přisladit medem nebo stévií. Smoothie se začalo hojně připravovat ve Spojených státech ve dvacátém století, kdy se součástí domácností staly ledničky a mixéry. Největší boom však nastal v šedesátých letech, což byla doba, kdy se lidé poprvé v historii začali zajímat o zdravé stravování. To byla také doba, kdy se z „ovocného pyré“ stalo „smoothie“ a vznikly první specializované prodejny Smoothie King. V poslední době se popularita těchto nápojů velmi zvyšuje, protože začalo být velkým trendem takzvané Raw stravování (raw vegani nebo také vitariáni), které je založeno na konzumaci syrových produktů, ve většině případů tedy ovoce a zeleniny.
smoothie z ostružin
Tito vyznavači syrové stravy si smoothie opět vyladili podle svých potřeb a do nápoje kromě exotického ovoce také přidávají nejrůznější semínka (nejčastěji chia), ořechy nebo agávový sirup. Pro výrobu smoothie už je na trhu i nepřeberné množství speciálních mixérů na smoothie, ty jsou speciální zejména v podobě nádoby, ze které si můžete nápoj přímo vypít, nebo si ji vzít s sebou třeba do práce, ovšem ve finále se nikterak neliší od obyčejného mixéru, který vám už pěknou řádku let stojí na kuchyňské lince.

Kategorie: Zboží